Reuzengebergte.com

Reuzengebergte / Weersverwachting


Op deze pagina vind u meer informatie omtrent de weersverwachting in het Reuzengebergte. Tevens hebben we hieronder enkele nuttige links omtrent de weersverwachting in het Reuzengebergte voor u verzameld.

- Reuzengebergte informatie Bezoek de site van Uphill Vakantiehuizen: specialist Reuzengebergte met vakantiehuizen, appartementen en pensions in het Reuzengebergte

Weersverwachting

Klimaat op het Reuzengebergte

Tsjechië net als elders in West-Europa een gematigd klimaat. Het gematigde klimaat gaat in dit deel van Europa langzaam over in een landklimaat, zoals in Slowakije het geval is. Boven de 500 meter hoogte is ook plaatselijk sprake van een landklimaat. Dit is bijvoorbeeld in het midden van het land het geval bij de Boheems-Moravische Hoogten.

In het Reuzengebergte heerst een bergklimaat. Veel steden in Tsjechië liggen beschut in een rivierdal, waardoor het klimaat milder is dan de omgeving.

Er zijn vier jaargetijden van praktisch gelijke lengte. De winters zijn redelijk mild (de gemiddelde temperatuur in januari is -2 °C). De zomers zijn niet te warm (de gemiddelde temperatuur in juli is 20 °C). Het land is daarom in elk seizoen aangenaam om te bezoeken.

Weersverwachting Reuzengebergte

Weersverwachting Reuzengebergte

Attentie

Onderschat het gevaar van de bergen niet. Denk aan het plotseling veranderen van het weer!
Omdat veiligheid voor alles gaat, moet u ook het weer onder de loep nemen.


Uphill Vakantiehuizen: Reuzengebergte-specialist wintersport Tsjechië sinds 1993

- Actief in het Reuzengebergte sinds 1993!
- Aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden.
- Ruim 200 vakantiehuizen, appartementen en pensions voor uw wintersport Tsjechië en zomervakantie Tsjechië (ruim aanbod Reuzengebergte).

Bezoek de site van Uphill Vakantiehuizen: specialist Reuzengebergte met vakantiehuizen, appartementen en pensions in het Reuzengebergte